So, what's on in 2020:

Uitnodiging

JeepTourkl

Jeep 'Urban' Tour 2020
Gaat gewoon door!!!!
Inschrijving Gesloten!!

Op zondag 15 maart zal de JeepTour verreden worden door het “West-Friesse” over de kleine weggetjes in de omgeving van Midwoud, Medemblik e.o. Deze omgeving onderscheid zich door onder andere omdat Medemblik de oudste stad van West-Friesland is en wij door het langste dorp van Nederland zullen touren. In het centrum van medemblik vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad.De stad kent vele musea en op een prominente plek waar onze Jeeptour langs voert staat het Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw.

KasteelRadboud1

De tour komt dit jaar langs leuke touristische atracties en boerderijen in dit Noord-Hollandse landschap waar u op eigen gelegenheid een kijkje kunt nemen.

BoerderijHier zijn twee verschillende type boerderijen te onderscheiden. Het Hollandse en het West-Friese type.

Het zijn stolpboerderijen het West-Friese type is de plaatsing van de darsdeuren zodanig dat deze naar onder andere de stal leiden. Bij de stolphoeves van het Hollandse type zijn de deuren aan de achterzijde geplaatst omdat de weilanden waar het vee graast zich aan de achterzijde van de boerderij bevinden. Bij de West-Friese stolpen bevinden de deuren zich dus aan de voorkant, in het geval van een gekeerde boerderij aan de zijkant, omdat het vee via de weg naar de stolp geleid werd. De afgeleide Noord-Hollandse en West-Friese stolp heeft een symmetrische indeling met de voordeur in het midden van de voorgevel. In een paar gevallen dat in de voorgevel een rouw- en trouwdeur geplaatst is, bevindt de voordeur zich aan de ene kant van de voorgevel en de pronkdeur aan de andere. Het kan ook gebeuren dat de voordeur zicht in de dars of aan in een zijgevel bevindt. De gekeerde West-Friese stolp heeft darsdeuren in de zijgevel, zodat het vee via de weg naar de wei kan worden gebracht. Kortom deuren aan alle kanten, dit zal je ook opvallen als je de route rijd,de deuren zijn veelal rijkelijk versiert met gietijzer voor het glas in de deur.

URBANJEEPTOUR15maart2020V1
na de brand

Onze route komt ook langs vele mooie authentieke windmolens en tevens een groot stoomgemaal die het water uit de lager liggende land weer op moest pompen naar het markermeer.

URBANJEEPTOUR15maart2020V204
Volle glorie

Helaas is tijdens oudejaarsnacht 2019 de monumentale korenmolen Ceres door brand zwaar beschadigd. Molen Ceres is eigendom en in beheer en onderhoud bij de Stichting De Westfriese Molens. In deze molen werd nog op ambachtelijke wijze graan gemalen.

Door de toegepaste bevestingingswijze van het riet is de constructie van de molen grotendeels bespaard gebleven. Het brandende riet kon eenvoudig al brandend verwijderd worden van de constructie van de molen.

URBANJEEPTOUR15maart2020V202In het Stoommachinemuseum kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de Stoomtram Hoorn-Medemblik. Op 2 november 1887 reed de eerste trein vrolijk fluitend Medemblik binnen.

De vertrektijden van de stoomtrein komen niet overeen met ons tourschema. Wellicht zal je dit tafereel mogen aanschouwen en de stoomfluit aanhoren vanuit jullie rijdende Jeep.

URBANJEEPTOUR15maart2020V203De dorpen zijn zeer pittoresk en vragen om een nader verkenningstour te voet. Alleen het verkennen is al een uitdaging op zich, niet alleen om dit te voet te gaan doen, wat een Jeeper natuurlijk liever niet doet als hij toch een Jeep ter beschikking heeft, maar ook omdat er meerdere passages maar één Jeep breed zijn en honderden meters lang kunnen zijn. Hier moet dus met geduld gereden worden om ook het tegemoetkomend verkeer de ruimte te geven tussen de Jeeps door.

UITNODIGINGURBANJEEPTOUR15maart2020V20 

Kortom een zeer mooie omgeving die we niet zo snel in het dagelijks leven zullen doorkruisen des te meer een reden om deze tour met ons te gaan beleven en er op uit te trekken met je Jeep en je gezin.

De eindlocatie is in het restaurant waar u eventueel kunt dineren alvorens u weer naar huis gaat. Deze kosten voor het diner en versnaperingen bij terugkomt op de eindlocatie zijn komen voor uw eigen rekening.

Het programma zondag 15 maart:

  • Aanmelding: Tussen 09.30 uur en 10.30 uur op de startlocatie;
  • Briefing: Om 10.00 uur en 10.30 uur;
  • Start: Rond 10.00 uur tot 11.30 uur;
  • Finish: De route wordt om 16.00 uur gesloten;

Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep € 25,- inclusief koffie of thee met een lekkere versnapering.
Borg voor het roadbook bedraagd 20,-- welke bij retourneren van het roadbook aan het eind van de route weer aan u wordt terggegeven.
Niet lid toeslag van 25,-

InschrijvenInschrijving:
Volgens inschrijfformulier


Start- en eindlocatie:

Voor zowel de start als de eindlocatie is gekozen voor de locatie van

Eetcafé Halfweg, Midwoud , Buurt 20, 1679 GE Midwoud.
Coördinaten: 52°42'19.1"N 5°03'28.0"E

met vriendelijke groet,

Frank Eijk en Herman Bax

JeepLogoClub

ONZE SPONSORS

offroad100pxAmericars100px1CarServiceTiel100pxCherokeeJCN100px1DorigoRosbagJCN100pxExclusiefJCN100px1FrontrunnerJCN100pxJeepJCN100pxJeepOutfitterJCN100pxJeepPartsJCN100pxMaasbachJCN100pxMobilHaaker100pxMMmontageJCN100px1RobJCN100pxShirts4allJCN100pxTenBackJCN100pxVHNJCN100pxOpijgenweizeJCN100px

Jeepforumlogo2017

HAVE FUN OUT THERE!

Bezoek ook onze:

m6m7m8m10m11

Of:

logoterreinnuGROENkl
 

Zoek op deze site:


unique visitors since 11-7-2019:

Privacybeleid JeepClub Nederland

Jeep®, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, Commander, Renegade and the Trail Rated logo are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
JeepClub Nederland has a good partnership with, but is not in any way associated with FCA Netherlands B.V. and/or FCA US LLC.

Materials are:
© JeepClub Nederland 2003 - 2020

havefunoutthere