So, what was on in 2018:

Event voorbij!

JeepTour
Jeep Urban Tour 2018
“HØKEN IN MIDWOUD“

Inschrijving Gesloten!

U kunt zich nog wel inschrijven op de Startlocatie tot 10.00 uur s'morgens!

logoheinoosUITNODIGINGURBANJEEPTOURjuni20180905 

Geheel onverwachts en mede mogelijk gemaakt door het Ambachtelijk timmerbedrijf KVV te Oostwoud.

Op zondag 3 juni 2018 zal er een Jeep® Tour verreden worden door het “West-Friesse” over de kleine weggetjes in de omgeving van Midwoud, Medemblik e.o.

Woudrukkers 

Deze omgeving onderscheid zich door onder andere omdat Medemblik de oudste stad van West-Friesland is en wij door het langste dorp van Nederland zullen touren.

Hier in Noord-Holland weten ze ook wat feesten is. In het weekend dat in Midwoud de muziekfeesten plaatsvinden, maken wij tussendoor gebruik van de grote feesttent opstelling. FeesttentWij zullen in Midwoud op het feestterrein onze Jeep Tour aanvangen en ook daar weer eindigen.

In het centrum van medemblik vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad.

De stad kent vele musea en op een prominente plek waar onze Jeeptour langs voert staat het Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw.

De tour gaat langs vele boerderijen in dit Noord-Hollandse boerenlandschap.

Hier zijn twee verschillende type boerderijen te onderscheiden. Het Hollandse en het West-Friese type.

BoerderijHet zijn stolpboerderijen het West-Friese type is de plaatsing van de darsdeuren zodanig dat deze naar onder andere de stal leiden. Bij de stolphoeves van het Hollandse type zijn de deuren aan de achterzijde geplaatst omdat de weilanden waar het vee graast zich aan de achterzijde van de boerderij bevinden. Bij de West-Friese stolpen bevinden de deuren zich dus aan de voorkant, in het geval van een gekeerde boerderij aan de zijkant, omdat het vee via de weg naar de stolp geleid werd. De afgeleide Noord-Hollandse en West-Friese stolp heeft een symmetrische indeling met de voordeur in het midden van de voorgevel. In een paar gevallen dat in de voorgevel een rouw- en trouwdeur geplaatst is, bevindt de voordeur zich aan de ene kant van de voorgevel en de pronkdeur aan de andere. Het kan ook gebeuren dat de voordeur zicht in de dars of aan in een zijgevel bevindt.

De gekeerde West-Friese stolp heeft darsdeuren in de zijgevel, zodat het vee via de weg naar de wei kan worden gebracht. Kortom deuren aan alle kanten, dit zal je ook opvallen als je de route rijd,de deuren zijn veelal rijkelijk versiert met gietijzer voor het glas in de deur.

gemaal 

Onze route komt ook langs vele mooie authentieke windmolens en tevens een groot stoomgemaal die het water uit de lager liggende land weer op moest pompen naar het markermeer. In het Stoomgemaal kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de stoomtram Hoorn-Medemblik.

trein 

De vertrektijden van de stoomtrein komen niet overeen met ons tourschema. Wellicht zal je dit tafereel mogen aanschouwen en de stoomfluit aanhoren vanuit jullie rijdende Jeep. De dorpen zijn zeer pittoresk en vragen om een nader verkenningstour te voet. Alleen het verkennen is al een uitdaging op zich, niet alleen om dit te voet te gaan doen, wat een Jeeper natuurlijk liever niet doet als hij toch een Jeep ter beschikking heeft, maar ook omdat er meerdere passages maar één Jeep breed zijn en honderden meters lang kunnen zijn. Hier moet dus met geduld gereden worden om ook het tegemoetkomend verkeer de ruimte te geven tussen de Jeeps door.

molenKortom een zeer mooie omgeving die we niet zo snel in het dagelijks leven zullen doorkruisen des te meer een reden om deze tour met ons te gaan beleven en er op uit te trekken met je Jeep en je gezin.

Bij terugkomst op het feestterrein speelt vanaf 15:30 uur in de tent de Sixtiesband “De stoel” waar zij voor een leuk sfeertje zullen zorgen. Tevens zal in de tent gelegenheid zijn om op eigen kosten wat te drinken en te eten alvorens je weer huiswaarts gaat.

 

poortHet programma zondag 3 juni:

  • Aanmelding: Tussen 09.30 uur en 10.30 uur op de startlocatie
  • Briefing: Om 10.00 uur en 10.30 uur
  • Start: Rond 10.00 uur tot 11.30 uur vanaf feestterrein
  • Finish: De route wordt om 16.00 uur gesloten op het feestterrein

Kostenopgave:

Inschrijfgeld per jeep € 25,- inclusief koffie of thee met een lekkere versnapering.

Start- en eindlocatie:

Voor zowel de start als de eindlocatie is gekozen voor de locatie van de feesttent te Midwoud, In de tent welke staat tegenover het adres “Buurt 5 1679 GG te Midwoud”.

InschrijvenInschrijving:

Schrijf u hier in: inschrijfformulier

met vriendelijke groeten,

Frank Eijk en Herman Bax

JeepLogoClub

ONZE SPONSORS

offroad100pxAmericars100px1CarServiceTiel100pxCherokeeJCN100px1DorigoRosbagJCN100pxExclusiefJCN100px1FrontrunnerJCN100pxJeepJCN100pxJeepOutfitterJCN100pxJeepPartsJCN100pxMaasbachJCN100pxMobilHaaker100pxMMmontageJCN100px1RobJCN100pxShirts4allJCN100pxTenBackJCN100pxVHNJCN100pxOpijgenweizeJCN100px

Jeepforumlogo2017

HAVE FUN OUT THERE!

Bezoek ook onze:

m6m7m8m10m11

Of:

logoterreinnuGROENkl
 

Zoek op deze site:


unique visitors since 11-7-2019:

Privacybeleid JeepClub Nederland

Jeep®, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, Commander, Renegade and the Trail Rated logo are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
JeepClub Nederland has a good partnership with, but is not in any way associated with FCA Netherlands B.V. and/or FCA US LLC.

Materials are:
© JeepClub Nederland 2003 - 2020

havefunoutthere

Inschrijven