So, what was on in 2017:

Event voorbij!

JeepTour

JEEPTOUR Nederweert
Inschrijving GESLOTEN!!!

jeeptour020308035Op zondag 19 november 2017 organiseren wij een JeepTour door het Limburgse landschap. In deze jeeptour is een speelterrein opgenomen welke zwaar te noemen is. De JeepTour is ca. 60 km lang ongeveer 60% van deze tour bestaat uit onverharde paden en wegen. Een twee wiel aangedreven Jeep of een redelijk standaard Jeep met standaard wegbanden zullen het zwaar krijgen als de ondergrond nat is.
De route is op een aantal plaatsen bij slecht weer zeer intensief, dus raden wij je aan minimaal een behoorlijk sleeplint of -koord aan boord te hebben.

Kelpen en Oler
Onze Jeeptour loopt door het voormalige heide ontginningsgebied.

Kelpen en Oler, zijn twee gehuchten die tot de twintigste eeuw van elkaar werden gescheiden. Het waren heide-ontginningsdorpjes. Zij behoorden aanvankelijk tot de heerlijkheid Wessem, na 1795 bij Grathem, dat in 1991 met een aantal andere kernen bij de gemeente Heythuysen werd gevoegd. In 2007 fuseerde deze gemeente met een aantal andere gemeenten tot Leudal.

Begin 20e eeuw begonnen Kelpen en Oler geleidelijk in omvang toe te nemen. Kelpen werd gevormd door de lintbebouwing die vanaf Station Kelpen (1903-1965) zich naar het zuiden uitstrekte. Kelpen-Oler ligt op een hoogte van ongeveer 29 meter, het gebied in het noordelijk Limburg vertoont hier op de route al wat hoogte verschillen in het landschap. Weliswaar iet zo extreem (voor Nederlandse begrippen) zoals in Landgraaf maar toch… Een belangrijk water is Kanaal Wessem-Nederweert, en ook de Tungelroyse Beek, die in het noorden de grens vormt, is een belangrijke waterloop. Beide waterwegen zullen wij in deze jeeptour kruisen. De omgeving van Kelpen-Oler bestaat grotendeels uit landbouwontginning, en er zijn ook enkele natte natuurgebieden, namelijk Keversbroek en De Moost. (bronvermelding: Wikepedia)

db70137e24084faf96d42b1 

Wij zijn met onze Jeeptour te gast bij de goedaardige Kujeldreiers.

Een kujel is een dichtgebonden boerenzakdoek gevuld met stenen of aardappels. Wanneer er, in vroegere tijden, een conflict was tussen de inwoners van Oler en Grathem, nam de bevolking van Oler de kujel bij de hand en verkocht, als nodig, de tegenstander een draai om de oren.

Dus Jeepers gedraagt u zich, want anders …….

 

Aanvang
Wij starten in het restaurant Cafe-Restaurant-Zaal de Molshoof te Kelpen-Oler.

Hier staat voor u diverse smaken limburgsevlaai en koffie voor u klaar. Na een korte briefing over de laatste stand van zaken op de route die u gaat rijden ontvangt u het roadbook en kan het avontuur beginnen.

Onze tour zal bij de start direct langs een speelterrein gaan. Het speelterrein is redelijk zwaar terrein. Men moet denken aan de gradatie rood met meerdere zwarte passages. E.e.a. natuurlijk afhankelijk van de weer- en terreingesteldheid ten tijde van ons evenement.

PIC0061De tour bestaat uit 2 etappes. De eerste tour vangt aan bij de startlocatie en zal middels een directe weg langs het speelterrein lopen.

Dan kunt u kiezen om het speel terrein in te gaan of de tour te vervolgen.

Deze eerste tour eindigt later weer op dit speelterrein waar u vervolgens een 2de tour kunt starten welke dan aan het eind van de tour langs het speelterrein loopt en dan direct naar de eindlocatie. Indien u dan nog wat tijd te besteden heeft voordat u aan het buffet aanschuift dan kunt u deze tijd goed besteden op het speelterrein. Let wel het aantal Jeeps in het speelterrein zal beperkt moeten zijn i.v.m. de kleine omvang van het terrein. Uw geduld kan dan ook op de proef gesteld worden.

De start- en eindlocatie locatie van deze dag is beiden op het bovenstaande adres. Gedurende de lunchtijd is de organisatie op het speel terrein te vinden. Ongeveer vanaf 16 uur verplaatst het inschrijfbureau zich weer naar het restaurant.

Ook hebben wij voor diegenen die daar interesse in hebben voordat ze weer in de Jeep stappen om naar huis te rijden een heerlijk wildbuffet georganiseerd. Op ons inschrijfformulier kunt u aangeven of u mee wilt eten en de e.v.t. aandachtspunten voor de kok i.v.m. allergieën e.d.

Speelterrein
Het speel terrein is een onderdeel van de Jeeptour. De routes komen hier bij aanvang, ‘s middags en op het laatste deel van de route langs. Dit zijn de momenten waarop kunt beslissen om daar te gaan rijden of het spektakel daar te aanschouwen.

PIC0023Omdat dit een Jeeptour plus is en geen academy worden de deelnemers in het terrein niet begeleid door marshals van JCN. Deze zullen uiteraard welk aanwezig zijn voor de nodige veiligheid en toezicht.

De condities van dit terrein zijn wel heel afhankelijk van het weer, de kans op een vochtige en modderige ondergrond is groot in dit jaargetijde. Na de regenval is dit terrein een uitdaging voor de wegbanden en standaard Jeeps.

Zorg dat jij en je Jeep voorbereid zijn op dit terrein. Als voorbereiding kun je denken aan de nodige boom- en sleeplinten, harpen, werkende lier e.d. En voor de persoonlijke voorbereiding de regenkleding, laarzen en een warme trui en natuurlijk een goed humeur. Een paraplu is overbodig, die waait daar meestal weg als je die nodig hebt.

Op de locatie van het speelterrein zal toiletgelegenheid aanwezig zijn in de vorm van een Dixi.

Parkeren:
Het parkeren bij het restaurant is mogelijk voor aanvang van de tour. Het speelterrein heeft een aanzienlijke weide waarop geparkeerd kan worden. Dit is ook de aangewezen locatie om de eventueel meegenomen trailers te stallen voor de dag. Alleen de ingeschreven Jeep rijders krijgen toegang tot het terrein.

Op het einde van de dag kan men weer parkeren bij het restaurant.

frietjeLunch
De lunch is niet inbegrepen in de inschrijving. Men kan onderweg tijdens de Jeeptour een geschikte locatie binnenlopen. Het is ook mogelijk om, indien u op het spelterrein vertoeft of daar rond die tijd weer aan komt, gebruik te maken van onze vaste cateraar: Emke’s frietwagen die tussen 12 en 13u30 op het speelterrein aanwezig zal zijn en daar u de mogelijkheid aanbied om op eigen gelegenheid gebruik te maken van de lunch.

 

Wildbuffet
Wij hebben een heerlijk wildbuffet georganiseerd op de eindlocatie van onze tour. Het buffet bestaat uit een 2 gangen buffet te weten:

De starten met een gebonden wildchampionsoep vervolgens konijnenbout welke is bereid op grootmoeders wijze, wildzwijnfilet met wildsous, kipfilet met stroganoff saus, rode kool, spruitjes, appelcompote, sla, aardappelkroket, kastanjepuree en extra frietjes voor de Kids.

jeeptour1
Programma: 
                                                        

  • Aanmelding: Tussen 09.00 en 10.00 uur,
  • Briefing: Om 09.30 en 10.00 uur,
  • Start: Vanaf 10.00 tot 11.00 uur,
  • Speelterrein: Geopend van 10.00 tot 16.00 uur
  • Speelterrein lunch: van 12.00 tot 13.00 uur
  • Finish: De route wordt om 16.30 uur gesloten,
  • Buffet: Vanaf 17:30 uur.

Kostenopgave:

Inschrijfgeld voor de Jeeptour per jeep bedraagt € 20,- (incl. start met vlaai en koffie of thee)
Wij hanteren een borg van € 20,- voor het roadbook, beide roadbooks moeten op de eindlocatie worden ingeleverd.
Deelname buffet per volwassene € 35,- / kinderen van 13 en ouder € 20,- / per kind jonger dan 13 jaar gratis.

Startlocatie en eindlocatie:

molshooflogo200x200
Cafe-Restaurant-Zaal de Molshoof
Rijksweg Zuid 3
6037 RD Kelpen-Oler
Nederland

Routebeschrijving:

Inschrijven 

Inschrijving: Inschrijving GESLOTEN!!!

Inschrijving/reservering kan hier plaatsvinden: Inschrijfformulier

De vooraanmelding sluit op woensdag 15 november om 16 uur.
NB: Indien je allergieën hebt of andere meldingen met betrekking tot het diner?
S.v.p. bij aanmelding duidelijk opgeven i.v.m. de reservering van de diners.
De kosten verbonden aan de route en het diner dienen bij aanmelding contant te worden voldaan. 
Al met al een niet te missen zondag, maak er samen met je jeep en je familie een prachtige dag van, 

met vriendelijke groet, Frank Eijk 
Voorzitter & Eventmanager.

Ps. let ook op de bij de uitnodiging verzonden aanbieding van OCT , veel plezier!

JeepLogoClub

ONZE SPONSORS

offroad100pxAmericars100px1CarServiceTiel100pxCherokeeJCN100px1DorigoRosbagJCN100pxExclusiefJCN100px1FrontrunnerJCN100pxJeepJCN100pxJeepOutfitterJCN100pxJeepPartsJCN100pxMaasbachJCN100pxMobilHaaker100pxMMmontageJCN100px1RobJCN100pxShirts4allJCN100pxTenBackJCN100pxVHNJCN100pxOpijgenweizeJCN100px

Jeepforumlogo2017

HAVE FUN OUT THERE!

Bezoek ook onze:

m6m7m8m10m11

Of:

logoterreinnuGROENkl
 

Zoek op deze site:


unique visitors since 11-7-2019:

Privacybeleid JeepClub Nederland

Jeep®, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, Commander, Renegade and the Trail Rated logo are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
JeepClub Nederland has a good partnership with, but is not in any way associated with FCA Netherlands B.V. and/or FCA US LLC.

Materials are:
© JeepClub Nederland 2003 - 2020

havefunoutthere